SPRÅK

Øveraasen AS åpner ny fabrikk i Mellom-Europa

Øveraasen AS åpnet torsdag den 5. desember sitt helt nye anlegg i Grafenhausen i Tyskland.

Øveraasen AS åpnet torsdag den 5. desember sitt helt nye anlegg i Grafenhausen i Tyskland. Byggingen av det 2.500 m2 store anlegget startet for 17 måneder siden og består av produksjonslokaler, kontorer og delelager. Området er i underkant av 10.000 m2 og gir åpning for fremtidige utvidelser. Prosjektet har hatt en kostnadsramme på  5 millioner Euro.

Øveraasen Deutschland GmbH ble etablert for 6 år siden, men har frem til i dag leid lokaler på to ulike steder i Tyskland. Det var derfor naturlig å legge alle aktiviteter under et og samme tak. Åpningen ble markert på behørig måte med over 300 besøkende gjester. Kommunen Grafenhausen var representert med borgermesteren  som uttrykte stor takk for at valget falt nettopp på deres kommune. Grafenhausen ligger en times biltur nord for Zürich (på tysk side) og sentralt plassert for å dekke Øveraasen AS sitt behov for å være tilstede i Sentral-Europa.

Det nye fabrikkanlegget vil fylle følgende viktige funksjoner:

  • Produksjon og ombygging av lastebil chassiser for snøryddningsmaskiner
  • Reservedelslager
  • Service base
  • Salgskontor for Tyskland, Frankrike, Sveits og Østerrike

Øveraasen AS  omsetter for mellom 600 og 700 millioner kroner i året med en eksportandel på 80 prosent. Tyskland har gjennom mange år vært bedriftens viktigste eksportmarked og det var således naturlig at valget falt på Tyskland da bedriften skulle velge sitt «brohode» mot Europa. Sammen med våre medarbeidere i Grafenhausen ser vi fram til å ta i bruk anlegget.