SPRÅK

Øveraasen og Volvo

Ny Volvo L45HS hjullaster med effektive vinterredskaper fra Øveraasen.

Volvo Maskinservice i Trondheim har har nylig levert flere nye HS hjullastere til kunder i Trøndelag. Torgeir Glørstad distriktssjef i Trøndelag er meget fornøyd med hvordan serien har blitt mottatt i regionen.

Maskinene er satt opp med redskaper fra snøspesialisten fra Gjøvik.

Den nye generasjonen HS (High Speed) serien til Volvo har 2 modeller, L45HS og L50HS, driftsvekt 8700 – 10 000 kg. Hjullaster-serien er designet for en effektiv hverdag og er en fullverdig redskapsbærer. Begge modellene har hydrostatisk fremdrift og mulighet for highflow oppsett, dette er spesielt egnet for maskiner som har behov for stor motorkraft til drift av hydraulisk redskap, men samtidig mulighet til å regulere fremdrifts-hastigheten trinnløst fra 0 km/t og opp til ønsket hastighet med den hydrostatiske transmisjonen. Med en topphastighet på inntil 50km/t gjør maskinen godt egnet for å flytte seg mellom ulike oppdrag. L45HS og L50HS har alt du forventer av en Volvo hjullaster, fantsisk førermiljø med fokus på ergonomi, sjåføren har god utsikt gjennom store vindusflater og hytta har selvfølgelig et meget lavt støynivå. Maskinen har intelligient hydraulikksystem noe som gir deg rask respons og kortere syklustider samtidig som gjør at drivstofforbruket reduseres. Den kraftige og drivstoffeffektive Stage V-motoren fra Volvo leverer også høyt dreiemoment ved lave motorturtall. L45HS og L50HS har det velkjente Volvo unike Torque Parallel-lasteaggregat (TP) som gir stor brytekraft og utmerket parallellføring gjennom hele løfteområdet. Ryggekamera, lastarmsfjæring, justerbar trekkkraft av fremdriften, diffrensialsperre, klimanlegg med restvarme funksjon er standard. Hvis du ønsker en enklere hverdag gjør du som trønderne og velger spakstyring (CDC) og sentralsmøring som er de mest populære tilleggene..

Tilbakemeldingene fra kunder over hele Norge er meget positive og dette gjelder alle våre leveranser av L45HS og L50HS siden vi startet leveransene i mars 2020 av denne serien, bekrefter produktsjef Stian Brække fra hovekontoret til Volvo Maskin AS.

Les mer om modellene her: https://www.volvoce.com/norge/nb-no/volvo-maskin-as/products/wheel-loaders/l50h

HYDRAULISK SNØFRES. Med en Snøfreser W5560 fra Øveraasen kan maskinen brukes til rydding, breddeutvidelse og bortkjøring av snø. Denne kraftige fresen takler alle typer snø, og har en imponerende kapasitet og kastelengde. Fresetrommelen på Øveraasen W5560 fresen er sikret med en nokkekopling som automatisk går i inngrep igjen etter fastkjøring. Ingen brytebolter å skifte her altså, noe som gir bedre sikkerhet og mindre stopptid. Hydraulikkmotoren er tilpasset den aktuelle hjullasteren, og alle funksjoner styres fra førerplass.

  

ØVERAASEN RELAX U-PLOG er en meget effektiv og sikker plog for brøyting av gårdsplasser og veier.

Med den patenterte skjærutløsermekanismen er plogen også godt egnet til fjerning av snø- og issåle.

Over 30 grader sving på hovedbladet og 180 grader sving på vingene gjør RELAX U-PLOGEN til et allsidig redskap som takler de fleste utfordringer. Med stor arbeidsbredde og beskjeden transportbredde er dette plogen som gjør snøryddingen effektiv sammen med den kompakte hjullasteren L45H.

Flytsystemet sikrer at plogen kan bevege seg vertikalt, og horisontalt. Dette sikrer og godt resultat også på ujevne veger. RELAX U-PLOGEN kan også brukes ved rygging for å rense opp mot bygninger og kanter.

Plogen har som standard påmontert avrundete kantavvisere på begge sider for å beskytte plogen.

 

 

Med en ØVERAASEN SPREDERSKUFFE i lasteren har man et robust og effektivt redskap for å bekjempe glatt vegbane med grus eller salt. Sprederen har et volum på 1500 liter og på det medfølgende styrepanelet kan spredebredde og mengde justeres. Maksimal spredebredde er 8 meter. Den spesielle konstruksjonen med en fast tallerken integrert i ramma på sprederen gir maksimal beskyttelse ved lasting og parkering.

 

 

Kontaktperson hos Øveraasen AS:

Erik Abrahamsen

Mail: erik.abrahamsen@overaasen.no

Tel: 40 40 79 21

 

 

Kontaktperson hos Volvo Maskin AS

Stian Brække

Mail: stian.brakke@volvo.com

Tel: 918 47 599