SPRÅK

Om Øveraasen AS  

I 1908 grunnla Hans og Even Øveraasen bedriften Øveraasen Motorfabrik A/S.

Bedriftens filosofi har vært den samme i mer enn 90 år: "Vi skal bruke våre ressurser  til å utvikle og konstruere verdens beste snøryddingsutstyr". I dag har vi en ledende posisjon i dette beskjedne, men høyt spesialiserte markedet!

Vi har utviklet og produsert snøploger og annet snøryddingsutstyr i snart 100 år. Værforholdene varierer sterkt i våre markedsområder, og vi leverer utstyr som passer den enkelte kundes behov og ønsker.

Historisk bilde

Verdens første snøplog for bil bygget ved Øveraasen i 1923. Den ble prøvekjørt på isen ved Biri bruk.

Våre kunder stiller høye krav til kvalitet, ytelse, sikkerhet, effektivitet og servicevennlighet til vårt utstyr - det er den eneste måten man kan garantere en sikker vintertjeneste på flyplasser, jernbaner og veier under alle værforhold. Derfor er vårt fokus satt på kontinuerlig forbedring av våre produkter. I alle år har vi samarbeidet med våre kunder, som har bidratt til vår unike "Norwegian Snow How" - kundene som har erfaring med vårt snøryddingsutstyr under ekstreme værforhold. Denne erfaringen drar alle våre kunder nytte av i dag.

Som et uavhengig selskap kan vi møte kundenes individuelle behov med vår ekspertise på vanskelige snø- og værfohold og globale erfaring. Dette betyr at du kan få det mest økonomiske og optimale utstyret fra Øveraasen!

Vårt varespekter varierer fra enkle snøploger til de største og mest avanserte snøryddingsmaskinene. I 2013 leverte vi verdens største snøfreser til Oslo Lufthavn - en Mega Blower med 2200 hk.

TV2200 Snow Blower 2

Øveraasens teknologi finnes på mange av verdens største internasjonale flyplasser fra Frankfurt og Madrid, fra New York og til verdens høyeste flyplass; Bangda/Tibet. Som en av verdens ledende produsenter på området har vi gjort banebrytende utviklingsarbeid: fra den siste generasjon sope- og blåsemaskiner - Performance Line - til verdens største selvgående snøfreser for rullebaner og taksebaner med en motorytelse på med enn 2200 hk.

Produktutvikling og konstruksjon
Kontinuerlig produktutvikling er viktig for Øveraasen. Vi investerer betydelige ressurser hvert år i vår konstruksjons og utviklingsavdeling for stadig å ligge i forkant av våre konkurrenter.

Når det gjelder snørydding så forventer våre kunder det høyeste kompetansenivå hos oss. Å oppfylle disse forventningene er vårt mål. På grunn av dette har vi i de senere årene investert mye i utvikling av nye og moderniserte produkter. Fokuset har vært det økende behovet for produkter med høy driftssikkerhet og ytelse, samt lave levetidskostnader.

Utmerket som helhet, perfekt i detalj!
Det økende fokuset på snørydding og vintertjeneste på flyplasser, kan bare møtes med moderne og effektive snøryddingsutstyr. Øveraasen produserer maskiner som er fleksible og enkle, og med den høyeste kapasiteten på markedet.

Montering og testing
Alle leveranser av Øveraasens utstyr skjer fra virksomheten på Gjøvik: herunder innkjøp av komponenter, lagerføring, sandblåsing og lakkering, sammenstilling av produktet, transport og overlevering/kursing.

Kvalitetssikring
Øveraasen har sitt eget moderne kvalitetssikringssystem og er sertifisert i henhold til ISO 9001 og ISO 14001. Vi tilfredsstiller også militære standarder (AQAP).