SPRÅK

Pressemelding Yeti Snow Technology

Styrket satsning innen autonomi – Husqvarna blir en del av Yeti Snow Technology

Yeti Snow Technology som utvikler autonome snøryddingssystemer for flyplasser kan i framtiden tilby en løsning på helt nye områder. I dag offentligjøres det at Husqvarna blir deleier i selskapet sammen med Semcon og Øveraasen. Dermed åpnes det nye muligheter for denne smarte teknologien.

Yeti Snow Technology har utviklet et avansert system for selvkjørende biler som brukes i omgivelser hvor det stilles høye krav på sikkerhet, presisjon og tilgjengelighet. Fram til nå har fokuset vært på snørydding på flyplassene start- og landebaner og i vintersesongen 2018/19 ble det gjennomførte over 40 vellykkete tester på Oslo flyplass. Med Husqvarna som ny deleier i joint venture selskapet åpner det seg nye muligheter for andre bruksområder.

Øveraasen er stolt over at satsningen innenfor autonom snørydding har fått stor internasjonal oppmerksomhet og at svenske Husqvarna Group nå blir en deleier i selskapet Yeti Snow Technology.

For Øveraasen betyr dette at vi kan tilby våre kunder framtidsrettete løsningen som kan hjelpe med en mer effektiv drift av flyplassen og redusere kostnadene. Med automatiserte løsninger, samlet i et styresystem, kan flyplassen styre sine oppgaver fra et kontrollrom og bruke sine maskiner på en mer effektiv måte.

Vi gleder oss over at Husqvarna har valgt å bli medeier i Yeti og ser fram til et spennende samarbeid, sier Thor Arve Øveraasen, daglig leder hos Øveraasen AS. Eierne av Yeti har alle en unik kompetanse og sammen kan vi utvikle morgendagens løsninger som våre kunder etterspør.

Husqvarna er ledende på markedet innen gressklipping og med autonome løsninger kan flyplasser effektivisere en tidskrevende jobb.

– Autonom teknologi har lenge vært ett fokusområde for oss på Husqvarna Group. Gjennom å kombinere vår kunnskap med ekspertisen og erfaringer hos vår ny partner Yeti Snow Technology er målet å revolusjonere flyplassens vedlikehold og øke sikkerheten, redusere kostnadene og tilby en bedre opplevelse for passasjerene, sier Sascha Menges, President Husqvarna Division.

De tre selskapene blir like store deleiere i Yeti Snow Technology og målet med samarbeidet er å videre utvikle autonome løsninger for flyplasser og enda lenger i framtiden også andre områder.

Mer informasjon på www.yetisnowtech.com