SPRÅK

100 ÅR I SNØ!

Hva drømte grunnleggeren, Even Øveraasen, om den gang han utviklet og produserte verdens første snøplog for montering på bil?

Vi tror neppe han drømte om at det han og hans bror Hans Øveraasen utviklet i 1923 skulle kunne feire stort jubileum 100 år senere. En utvikling som har vært selve grunnlaget for bedriften de siste 100 årene. 

Selv om bedriften ble grunnlagt som en motorfabrikk i 1908 er det ingen tvil om at bedriftens strategi i 100 år har vært fokusert på snøryddingsutstyr.

            

I mellomkrigsårene vokste bedriften raskt innenfor dette segmentet, og allerede den gangen ble bedriftens produkter lagt merke til langt utenfor Norges grenser. Det gikk ikke mange år før plogene ble eksportert til Persia i øst og Amerika i vest.

Øveraasen har siden den gang vært Skandinavias ledende produsent av tungt snøryddingsutstyr.

I dag finner man Øveraasen utstyr over hele verden fra Australia "down under", Kina i øst, Nord-Amerika i vest, Antarktis i sør, samt Grønland og Svalbard i nord.

I dag som den gang, foregår all utvikling og nykonstruksjon på Gjøvik. Selv om rydding av snø på veg er bedriften hjørnesten har bedriften også fått en sterk posisjon når det gjelder utvikling av snøryddingsutstyr til flyplasser. Produktene fra Gjøvik rydder snø på rullebaner, takseveier og oppstillingsplasser. For ikke å glemme jernbaneprodukter, ett lite, men svært viktig marked for Øveraasen.

Selskapet, som ble etablert som motorfabrikk av Hans og Even Øveraasen i 1908, utviklet verdens første plog for montering på bil i 1923. Nå 100 år etter at den første snøplogen ble produsert har bedriften fortsatt en klar strategi: «Øveraasen skal investere tid og ressurser på snøryddingsprodukter for veg og gater i årene som kommer.»

      

I 2023 og årene fremover er bedriftens strategi klar: 

Øveraasen skal være verdens beste leverandør av snøryddingsmateriell til flyplass, veg og jernbane, og produktene skal utmerke seg gjennom bærekraftig innovasjon, konstruksjon, kapasitet, økonomisk drift og pålitelighet.